Pages

Islamic Widget

Saturday, December 26, 2009

Doa & Harapan Tahun Baru...

Alhamdulillah...tahun baru menjelang lagi.Pasti kita punyai azam baru untuk tahun ini kn?Apakah azam kita tahun nie?sebelum 2 jom kita kembali semula ke zaman sebelumnya..ermmm..dh tertunai ke belum azam ku tahun lepas??setakat azam sjer semua org blh buat hatta kanak-kanak kecil pn tahu tp sejauh mana pelaksanaannya..Hanya Allah yg Tahu...mudah-mudahan tahun nie membawa kehidupan baru yg lebih baik dari semalam.. Yang Lalu ,Biarlah Berlalu..

Semua yg telah berlalu biarlah ia terus berlalu dan tidak akan berulang kembali.Dan tidak ada gunanya memutar roda sejarah sekadar untuk melukiskan bencana pada zaman itu.

Orang yg berusaha untuk kembali ke zaman lalu tidak ubah seperti org yg menggiling tepung,padahal dirinya sendiri tergiling di dalamnya.Manusia sebenarnya tdk perlu melihat masa lalu dan memalingkan wajahnya ke belakang,kerana angin akan terus berhembus ke depan,air akan terus mengalir ke depan dan setiap kafilah akan berjalan ke depan.Oleh itu , jgnlah menyalahi sunnah kehidupan.

" Terimalah semua yg telah Allah berikan kepadamu dan jadilah kamu termasuk orang-orang bersyukur." ( Al-A'raf:144)

No comments:

Post a Comment

Islamic Greeting Card